Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Actualitate - Politica

 

facebook
Anunt important despre pensii. Presedintele Senatului spune ce se intampla cu Pilonul II

Vineri, 20 Aprilie 2018, 09:39
125 vizite - 0 comentarii


Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că susţine mecanismul prin care contribuabilii pot opta între Pilonul II de pensii şi Pilonul I, precizând şi faptul că pentru cei care vor să aibă o pensie administrată privat pot opta pentru şi pentru Pilonul III.

“Stiţi că există o discuţie în care s-au prezentat mai multe opţiuni. Plec de la următorul lucru, subliniind că Pilonul II de pensii este o contribuţie a salariaţiilor pentru contribuţii de pensii la mediul privat. Există voci care consideră că poate randamentul acestor contribuţii a celor care au contribuit la Pilonul II nu este suficient şi trebuie să existe posibilitatea să opteze. Cine doreşte să aibă o pensie administrată privat, poate să utilizeze pilonul III, face o opţiune care este administrată privat. Cei care doresc să treacă la pilonul I să facă opţiunea scrisă, cei care doresc să rămână la Pilonul II s-o facă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că românii pot opta între Pilonul 1 şi Pilonul 2 de pensii, precizând că la nivelul Guvernului va fi o discuţie pe această temă.

"Am spus că se lucrează la un mecanism care să asigure în piaţă o posibilitate de a alege pentru contribuabil între Pilonul I şi Pilonul II. Deci, nimic ascuns, nimic altceva decât ceva care e normal pentru orice contribuabil", a spus ministrul Finanţelor Publice.

Tăriceanu: Cei care doresc să treacă la Pilonul I toată contribuţia la pensie vor face cerere scrisă, cei care nu fac acest lucru rămân în continuare la Pilonul II

“Pilonul II de Pensii este o contribuţie obligatorie a salariaţilor, pentru o pensie care este gestionată privat, spre deosebire de celelalte contribuţii care merg la fondul de asigurări sociale. Există voci care consideră că randamentul pe care aceste contribuţii îl aduc pentru cei care au contribuit la Pilonul II nu este suficient şi în fond trebuie să existe posibilitatea liberei opţiuni a ficăruia unde vrea să îşi pună banii din pensie, vrea să rămână în continuare la Pilonul II, dacă vrea să treacă la Pilonul I cu toată contribuţia, iarăşi e foarte bine”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Şeful Senatului recomandă Pilonul III pentru cei care vor să aibă o pensie administrată privat.

“Cine doreşte să aibă o pensie administrată privat, în afara sistemului de pensii, poate să utilizeze aşa-zisul Pilon III, adică face o contribuţie care este privată şi este administrată privat, este o opţiune normală şi pe care, dacă vreţi să vă spun, ca o părere proprie, o şi recomand, ca un om care crede în virtuţile economiei de piaţă”, a explicat acesta.

“Noi suntem de părere că va trebui să se procedeze în felul următor: cei care doresc să treacă la Pilonul I contribuţia să facă opţiunea scrisă, ceilalţi, care nu fac acest lucru, rămân în continare la Pilonul II”, a adăugat el.

Întrebat dacă Pilonul II a funcţionat cum trebuie în aceşti ani, Tăriceanu a spus că e mulţumit de decizia luată în urmă cu zece ani.

“Aşteptările mele erau diferite, nu în ceea ce priveşte beneficiul celor care contribuie la Pilonul II, ci beneficiile pe care fondurile care administrează privat pensiile ar fi trebuit să le aducă. Mi-aş fi dorit ca aceste fonduri de pensii să investească în economia românească, să fie un jucător activ, pentru că de multe ori au ales cele mai simple soluţii, să cumpere titluri de stat care au un anumit randament, sunt sigure, dar nimic altceva. Mi-ar fi plăcut să devină participanţi activi la dezvoltarea şi creşterea economică şi lucrul acesta nu s-a întâmplat”, a mai completat Tăriceanu. 


Stiri despre:   calin popescu tariceanu,  pensii,  pilonul II pensii,  senat,  

Autor:    Romaniatv.net

Sursa:   www.romaniatv.net

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Sanatate:


Stiri Mondene:

Comentarii
 
Nu exista nici un comentariu la aceasta stire !
 
Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din 2018-11-15
Dolar
0.1487 RON
Euro
4.6635 RON

curs de schimb valutar     convertor valutar
nu exista stiri
 Stirile cele mai comentate
nu exista stiri

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!