Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Economie - Auto-Moto

 

facebook
Aspecte interesante din experiența unor oameni care au închiriat mașini auto

Joi, 13 Aprilie 2017, 10:50
532 vizite - 0 comentarii


Sincer să fiu, am fost sceptic cu privire la ideea de a închiria o mașină în țară. Dar, la sfatul unor prieteni am apelat la o firmă de închirieri auto în București, care prin serviciile rapide și de calitate, m-a făcut să-mi schimb complet părerea pe care o aveam. Trebuie să precizez că totul s-a desfășurat destul de simplu, clar, transparent, iar în cel mult o oră am avut la dispoziție mașina dorită pentru a pleca la drum. 

Acum nu pot decât să recomand tuturor să aleagă o firmă de închirieri auto deoarece printr-o astfel de variantă poți face o călătorie confortabilă într-o mașină sigură, iar procedura de înregistrare și eliberare a vehiculului este chiar mai rapidă decât îmi povesteau prietenii mei. Personalul de la o astfel de firmă este prietenos și răbdător, îți oferă rapid toate informațiile de care ai nevoie, îți explică ce presupune contractul de închiriere pe care trebuie să-l semneze persoana care plătește serviciul și cea care va conduce mașina, ce documente sunt necesare pentru închiriere și ce condiții trebuie îndeplinite de șofer. 

Cei care au nevoie și doresc să închirieze o mașină trebuie să aibă măcar 22 de ani, să dispună de permis de conducere valabil, categoria B, cu vechime de cel puțin un an, să se prezinte la firma respectivă cu actul de identitate, cu permisul auto, cu suma de bani pentru plata facturii și pentru depozitul (ce va putea permite acoperirea unui eventual prejudiciu – daune sau furt).

 

Toate detaliile sunt explicate în mod clar în contractul de închiriere și de persoana care vă pune la dispoziție mașina. Doamnelor și domnilor! Este foarte simplu să găsiți un site de închirieri auto pe Internet. O mașină se poate închiria pe termen scurt (cel mult o lună), mediu (o lună până la 12 luni) sau pe termen lung (mai mult de un an). Mașina trebuie adusă înapoi la timp la firmă, dacă se întârzie se va plăti o sumă de bani care reprezintă taxa pentru încă o zi. Autoturismul închiriat se va preda în stare bună, de aceea trebuie să fiți atenți la toate detaliile, la cum arată acesta atunci când îl primiți, la cum conduceți, pe ce drumuri, pentru a nu-l suprasolicita și produce pagube pe care apoi trebuie să le plătiți.  

Un coleg de muncă îmi povestea din experiența sa cu o firmă de închirieri auto, că el a folosit serviciile acesteia timp de un an și nu a avut nici o nemulțumire și niciun inconvenient. A utilizat cu atenție fiecare mașină închiriată și a avut mereu avantajul de a ajunge întotdeauna la timp, la destinația dorită. El îmi povestea că era mereu atent să mențină în bună stare mașina, să o întrețină cât mai curată, să nu murdărească tapițeria banchetelor sau mocheta mașinii, să nu solicite excesiv motorul sau cutia de viteze, să nu conducă pe drumuri de țară, inundate sau cu foarte multe gropi.

Era atent și la anvelope, să nu ruleze cu presiune prea mare, evita zonele cu obiecte tăioase, crengi, cioburi de sticlă, pentru a nu le avaria. Ceea ce trebuie să înțeleagă conducătorii auto care închiriază mașini este faptul că de ei depinde păstrarea în bună stare a acestora. Nu trebuie să consume alcool dacă vor să se suie la volan, nu trebuie să folosească droguri sau substanțe cu efect halucinogen, nu trebuie să dea mașina altui șofer, etc. În caz de furt trebuie anunțată o unitate de poliție și desigur firma de la care provine mașina închiriată. 

Având în vedere că primești o mașină curată, bine întreținută și în stare de funcționare bună, fiind client, trebuie și tu să o predai la întoarcere la fel!


Autor:    ziarele.com

Sursa:   www.ziarele.com

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Sanatate:


Stiri Mondene:

Comentarii
 
Nu exista nici un comentariu la aceasta stire !
 
Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din

 

 

NU EXISTA INFORMATII VALUTARE !

 

 


curs de schimb valutar     convertor valutar
 Stirile cele mai comentate

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!