Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Economie - Companii

 

facebook
Astra Asigurari, tinta unui atac informatic. Hackerii au cerut intre 15.000 si 25.000 de dolari pentru fiecare server afectat

Miercuri, 11 Octombrie 2017, 09:29
139 vizite - 0 comentarii


Baza de date a Astra Asigurări, administrată în prezent de lichidatorul judiciar, KPMG, a fost atacată cu un virus de tip ransomware, extrem de utilizat în ultima vreme de hackeri. Atacatorii au restricționat, prin criptare, accesul la datele privind compania de asigurări aflată în lichidare, adică milioane de dosare de daună și de contracte de asigurare care conțin inclusiv datele personale ale clienților Astra.

Atacul a fost înregistrat pe 6 octombrie. Pe un model consacrat deja, atacatorii au cerut și o răscumpărare pentru a reda accesul la baza de date. Această răscumpărare ar urma să fie plătită în bitcoin, dacă specialiștii KPMG decid astfel. Recompensa cerută a fost între 15.000 și 25.000 de dolari pentru fiecare server afectat, scrie Profit.ro.

"În cursul zilei de 6 octombrie 2017 a avut loc un incident informatic, reprezentat de un virus de tip “cryptolocker/ ransomware”, care a afectat sistemele informatice ale ASTRA SA (în faliment). Incidentul a fost inițial sesizat de echipa IT a companiei, care a luat imediat măsurile de oprire a sistemelor, de deconectare de la internet și anunțarea reprezentantilor KPMG Restructuring SPRL, lichidatorul desemnat in procedura de faliment (KPMG). KPMG a luat măsura sesizarii organelor abilitate, respectiv Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice -DCCO – IGPR și Centrul Național de Răspuns la Incidente Informatice - CERT.RO, cu privire la situația creată și, în același timp, au informat ASF și FGA cu privire la primele măsuri luate", a declarat, pentru Profit.ro, Speranța Munteanu, partener KPMG Restructuring.

Virsul a atacat serverele Astra, iar recompensa solicitată a variat intre 15.000 dolari și 25.000 dolari, exprimați în bitcoins, pentru fiecare server afectat. Până la acest moment nu sunt indicii că datele cu caracter personal aparținând clienților Astra au fost divulgate către persoane neautorizate. Pentru efectuarea intervenției necesare în astfel de situații și a limita daunele, cu repunerea în stare de funcțiune a sistemelor informatice, KPMG a apelat la expertiza KPMG Cyber Security Services, specializată în Securitate Informatică, și la suportul extern al unei mari firme specializate în producerea de sisteme tip antivirus și servicii de intervețiie în caz de atac. Cele două echipe, împreună cu cea de IT a Astra, au procedat la izolarea, identificarea și îndepărtarea virusului, operațiune încă în derulare. Rezultatele complete ar urma să fie cunoscute în circa două săptămâni.


Stiri despre:   astra asigurari,  atac informatic,  baza de date,  

Autor:    Romaniatv.net

Sursa:   www.romaniatv.net

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Sanatate:


Stiri Mondene:

Comentarii
 
Nu exista nici un comentariu la aceasta stire !
 
Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din 2018-07-20
Dolar
RON
Euro
RON

curs de schimb valutar     convertor valutar
nu exista stiri
 Stirile cele mai comentate
nu exista stiri

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!