Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Economie - Companii

 

facebook
BERD investeste in gazele din Marea Neagra. Productia, programata sa inceapa anul viitor

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, 17:46
161 vizite - 2 comentarii


Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va deveni acționar minoritar în cadrul companiei Black Sea Oil & Gas, deținută de către fondul de investiții american Carlyle, și ajunge astfel investitor indirect în proiectul de extragere a gazelor naturale din Marea Neagră.

Black Sea Oil & Gas deține o serie de perimetre în sectorul românesc al Mării Negre și va demara producția începând cu anul viitor.

Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia va consta în cinci sonde de producție offshore, un sistem de producție submarină a gazelor naturale, o platformă de producție maritimă, o conducta de transport a gazelor naturale, compusă dintr-o secțiune maritimă de 126 km și una pe uscat, și o instalație de tratare a gazelor pe uscat.

”Ne bucurăm să avem BERD în calitate de coactionar și să lucrăm împreună pentru a face față provocărilor pe care le va întâmpina BSOG în procesul de punere în producție a zăcămintelor de gaze naturale în perioada următoare.

Cu o poziționare solidă pe piață și o experiență îndelungată în regiune, salutăm BERD că partener care împărtășește viziunea noastră asupra importanței proiectului DGM pentru dezvoltarea producției de gaze naturale din sectorul românesc al Marii Negre în mod special, iar în sens mai larg pentru dezvoltarea activităților și infrastructurii energetice la nivel european”, a declarat Marcel van Poecke, directorul Carlyle International Energy Partners.

”Prin această tranzacție de referință, intenția noastră este de a sprijini dezvoltarea companiilor private de petrol și gaze din România. De asemenea suntem angajați în furnizarea de asistență Guvernului României pentru îmbunătățirea continuă a cadrului legal și de reglementare privind operațiunile offshore de petrol și gaze naturale, astfel încât acesta să poată servi nevoile întregii industrii”, a spus la rândul sau Matteo Patrone, directorul regional al BERD pentru România și Bulgaria.

Producția începe anul viitor, gazele vor fi exportate

Recent, Transgaz a anunțat că o conductă care va veni dinspre zăcămintele deținute de Black Sea Oil & Gas în Marea Neagră va fi injectată în gazoductul care vine dinspre Rusia și tranzitează Dobrogea către Bulgaria, Grecia și Turcia.

Astfel, primele gaze care vor fi extrase din Marea Neagră vor fi exportate, iar românii nu vor resimți niciun beneficiu.


Stiri despre:   black sea oil si gas,  gaze naturale,  extragerea gazelor naturale,  banca europeana de reconstructie si dezvoltare,  berd,  

Autor:    Libertatea.ro

Sursa:   www.libertatea.ro

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Sanatate:


Stiri Mondene:

Comentarii

adaugat de IgorFet la data de 02-12-2017, 09:59

Непогода гряь на земле
Если вы хотите чистоты в детский саду используйте мешки для мусора,
не дорогие надежные мешки для мусора
смотрите тут ===> <a href=http://vilada.ru/item/217-pakety-dlya-musora-pnd-120l>КАЧЕСТВЕННЫЕ НЕДОРОГИЕ МЕШКИ ДЛЯ МУСОРА</a>

adaugat de IgorFet la data de 01-12-2017, 18:25

Осень снег на туфлях
Заходите в офис одеваете бахилы и все чисто,
по доступной цене надежные бахилы
смотрите тут ===> <a href=http://vilada.ru/item/102-bakhily-pvd-povyshennojj-prochnosti>КАЧЕСТВЕННЫЕ НЕДОРОГИЕ БАХИЛЫ</a>


Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din 2018-10-17
Dolar
0.1446 RON
Euro
4.6667 RON

curs de schimb valutar     convertor valutar
nu exista stiri
 Stirile cele mai comentate
nu exista stiri

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!