Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Utile

 

facebook
Cand si ce tip de masti de protectie folosim?

Luni, 18 Decembrie 2017, 22:30
427 vizite - 0 comentarii


Dotarea cu echipamente de protectie este esentiala pentru buna desfasurare a activitatilor la locul de munca. Dincolo de rolul evident de a proteja utilizatorul, aceste echipamente asigura o productivitate crescuta in conditii crescute de siguranta. 

 

Protectia capului nu trebuie neglijata, in special in mediile de lucru industriale. Echipamentele de protectie a capului ofera siguranta atat pe termen scurt, cat si la eventualele afectiuni ce pot aparea pe termen lung.

 

Mastile de protectie respiratorie sunt un exemplu relevant: in functie de model, acestea pot oferi protectie la o gama larga de contaminanti. 

 

Mastile chirurgicale constituie o minima masura de protectie la praf sau mirosuri neplacute. Semimastile de unica folosinta pot proteja utilizatorul de particule aeropurtate, praf sau aerosoli, in functie de modelul ales. 

 

Semimastile reutilizabile, de regula realizate din cauciuc moale, pot fi dotate cu filtre tip baioneta, usor de inlocuit. In functie de tipul de filtre montate, acestea pot oferi protectie la particule aeropurtate, praf, substante iritante, gaze sau fum. 

 

Masca de protectie integrala apara fata utilizatorului, fiind o solutie eficienta in mediile de lucru cu risc de scantei, aschii sau gaze iritante.

 

Indiferent de tipul de masca de protectie aleasa, evaluarea riscurilor este esentiala! Desi un tip de masca poate fi eficienta impotriva prafului, poate oferi o protectie insuficienta pentru azbest sau a substantelor toxice. In plus, se recomanda o atentie sporita la alegerea filtrelor: acestea sunt clasificate cu coduri de culori corespunzatoare tipului de protectie pe care il ofera. 

 

Nu in ultimul rand, nu trebuie neglijata intretinerea adecvata a mastii de protectie: etanseitatea trebuie verificata atent inainte de inceperea lucrului, iar filtrele trebuie schimbate periodic. 

 

Bineinteles, masca de protectie poate fi utilizata impreuna cu ochelarii de protectie adecvati activitatii prestate, pentru o siguranta sporita in timpul lucrului!


Autor:    @creadiv.ro

Sursa:   www.ziarele.com

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Sanatate:


Stiri Mondene:

Comentarii
 
Nu exista nici un comentariu la aceasta stire !
 
Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din 2018-08-17
Dolar
0.1467 RON
Euro
4.6569 RON

curs de schimb valutar     convertor valutar
nu exista stiri
 Stirile cele mai comentate
nu exista stiri

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!