Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Utile

 

facebook
Cat te costa sa-ti decorezi peretii casei cu plante, licheni si muschi

Luni, 16 Aprilie 2018, 10:54
208 vizite - 0 comentarii


Un nou trend prinde contur şi în România. Este vorba despre amenajările interioare cu plante, muşchi şi licheni pe pereţi.

Sunt tot mai multe restaurante, baruri, cafenele, dar şi locuinţe în care găsim un stil natural de decoraţiuni. Preţurile nu sunt deloc mici. Un metru pătrat de natură adusă în interior porneşte de la 100 de euro.

Într-un restaurant din Timişoara, clienţii spun că se simt ca în mijlocul naturii, deşi sunt înconjuraţi de pereţi. Proprietarii i-au decorat pe toţi cu muşchi şi plante.

Aceeaşi senzaţie o au şi cei care păşesc într-o brutărie, decorată tot cu verdeaţă. Aceşti designeri din Braşov lucrează într-un mediu plăcut. Un singur perete, de 20 de metri pătraţi, are 20 de specii diferite de plante. Investiţia a costat 5 mii de euro, dar întreţinerea este minimă. Lunar trebuie adăugat doar îngrăşământ.

Petruț Fola, reprezentant firmă de design: “Cel mai mare avantaj al acestui perete vegetativ este că reglează umiditatea aerului interior, ne optimizează cantitatea de oxigen din spaţii. Aceste plante pot fi puse pe pereţi, pe stâlpi, practic inclusiv pe tavan.”

Designerii de interior spun că aceste decoraţiuni naturale pot fi amenajate aproape în orice fel de spaţii. Înainte însă trebuie verificată umiditatea încăperii. De pildă în baie, unde umezeala este mai mare, muşchii şi plantele îşi pot mări volumul şi schimba culoarea.

Claudia Covaciu, designer de interior: “Sunt foarte prietenoşi cu mediul unde sunt poziţionaţi, montaţi. Aceştia preiau din toxinele prezente în încăpere şi din umiditate.”

Silviu Corpodeanu, administrator firmă de amenajări interioare: “Ele produc oxigen şi pe lângă asta sunt într-o continuă schimbare. Niciodată o grădină nu va arăta la fel ca peste 6 luni sau un an sau doi şi are şi un efect psihologic, care se aplică pentru toate cele trei abordări, fie perete vegetal fie gradina verticală, muşchi stabilizaţi sau licheni.”

Dragoslav a intuit acest trend, în continuă creştere, şi şi-a deschis o afacere în Timişoara. Deşi natura este gratuită, în interior costă.

Dragoslav Radovan: “Asta ar trebui să coste undeva la 350 de lei, cu cât suprafaţa de muşchi e mai mare, cu atât costul e mai mare şi atunci se mai adaugă şi rama.”

Preţurile ajung uşor la câteva mii de euro. Dacă sunt întreţinute în medii optime, decoraţiunile naturale rezista chiar şi 10 ani.


Stiri despre:   trend,  romania,  amenajari interioare,  licheni,  muschi,  timisoara,  gradina,  

Autor:    Stirileprotv.ro

Sursa:   stirileprotv.ro

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Sanatate:


Stiri Mondene:

Comentarii
 
Nu exista nici un comentariu la aceasta stire !
 
Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din 2018-11-13
Dolar
0.1487 RON
Euro
4.6599 RON

curs de schimb valutar     convertor valutar
nu exista stiri
 Stirile cele mai comentate
nu exista stiri

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!