Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Mondene - Vedete

 

facebook
Cum invinge Draga Olteanu Matei singuratatea: Spun zilnic o rugaciune

Vineri, 05 Ianuarie 2018, 10:32
176 vizite - 1 comentarii


De mai bine de un deceniu, Draga Olteanu Matei a devenit scumpă la vedere, preferând să-şi trăiască liniştită bătrâneţea la Piatra-Neamţ, departe de agitaţia Capitalei. Ajunsă la 84 de ani, actriţa şi-a păstrat farmecul şi umorul, dar recunoaşte că singurătatea nu e uşor de dus. În ultimii ani, cel mai bun prieten i-a devenit un jurnal, în care îşi aşterne gândurile.

Draga Olteanu Matei ne-a intrat la suflet cu rolurile admirabile din “Toamna Bobocilor”, “Buletin de Bucureşti”, “Patima”, “Coana Chiriţa”, “Nea Mărin Miliardar”, comedii savuroase pe care românii le revăd şi acum cu plăcere. În 2007, actriţa s-a retras la Piata Neamţ, după ce soţul ei, doctorul Ion Matei, a ieşit la pensie şi tot acolo a rămas şi după moartea acestuia (n.r. a decedat în 2014).

Draga Olteanu Matei, Radu Andrei Tudor, interviu TVR, actori Epoca de Aur, Amza Pellea

Draga Olteanu Matei locuieşte la Piatra Neamţ din 2007

Îndrăgita actriţă s-a obişnuit cu singurătatea, însă se bucură atunci când cineva îi trece pragul şi o invită la poveşti. Aşa s-a întâmplat recent, căci Draga Olteanu Matei a acordat un interviu savuros fostului ei elev, Radu Andrei Tudor, pentru emisiunea “Pulsul Zilei”, de la TVR1. (n.r. Draga Olteanu a fost directoarea televiziunii locale la care Radu a lucrat când era în liceu). “Îmi place să fiu înconjurată de oameni dragi, dar mai am momente când vreau să mă şi relaxez, să citesc, să mai scriu câte un gând. Mă destăinuiesc caietului care mă rabdă cu bune şi rele. Îmi doresc sănătate şi putere. Mereu spun o rugăciune, de când eram mică fac asta. Trebuie să te îngrijeşti şi de tine, şi suflet, în goana după bani şi cum poţi să te îngrijeşti altfel dacă nu citind? Eu sunt bine, încă sunt verde. Am jucat cu foarte multi actori mari şi m-am gândit eu că, într-un fel, le-am făcut faţă tuturor. Am jucat cu mulţi, cu Dem Rădulescu, cu Marin Moraru, dar mai ales cu Amza Pellea. Pe scenă am fost şi moldoveancă, am fost şi ardeleancă, am jucat în diverse piese şi schiţe de Cornel Udrea, am bătut toată ţara, am învăţat dialectele, le-am prins pe toate şi le-am redat cu foarte mare plăcere. Am început meseria asta cu Amza Pellea de mână. Pentru că am intrat în acelaşi timp în Institutul de Teatru, iar la un moment dat am ajuns şi neamuri prin alianţă. Eu m-am măritat cu un ofiţer de aviaţie, al cărui tată era văr de-al doilea cu tata lui Amza. Cum zicea Amza, <văr din fraţi cu cuscra în sac>, a povestit actriţa în interviul de la TVR, difuzat în seara de 3 ianuarie.

Draga Olteanu Matei, Radu Andrei Tudor, interviu TVR, actori Epoca de Aur, Amza Pellea

Draga Olteanu Matei a mai slăbit, dar şi-a păstrat farmecul şi umorul

Doamna scenei româneşti a mai povestit şi cum a rămas repetentă împreună cu Amza, colegul de năzbâtii. „Pe vremea noastră, când am intrat eu în institut, în 1950, am dat examen 1.700 de elevi, am intrat 18, iar la sfarşitul anului am rămas 4. Bine că a mai fost şi cealaltă clasă. Rămânând repetentă, am intrat în aceeaşi clasă cu Amza, cu Silvia Popovici, cu Geo Raeţchi, Gheorghe Cozorici, George Constantin, Silviu Stănculescu şi mulţi alţii. Eu cu Amza şi cu alţii am avut absenţe foarte multe la orele de educaţie politică. Am fost exmatriculaţi, pentru că am chiulit. Şi apoi am fost trimişi la altă clasă”, a povestit actriţa. În interviul de la TVR1, Draga Olteanu Matei a recunoscut că îi este dor de teatru, marea ei dragoste.

Draga Olteanu Matei, Radu Andrei Tudor, interviu TVR, actori Epoca de Aur, Amza Pellea

Cu colegii de clasă, de la Institutul de Teatru. În stânga, alături de Amza Pellea

„Dacă mă nimeresc pe scenă am nişte emoţii puternice. N-am mai jucat de mult. Am emoţii şi am avut întotdeauna. De-a lungul timpului, i-am ţinut piept lui Bibanu (Dem Rădulescu), mare actor cu har. Toţi colegii mei au fost extraordinari. Cu Sebastian Papaiani am jucat mai mult, iar în ultima parte a vieţii lui am fost foarte apropiaţi, camarazi, am jucat în mai mute filme şi am devenit prieteni. George Constantin pot spune că a fost cel mai mare actor al generaţiei noastre. Pe Jean Constantin l-am admirat foarte mult, am jucat în <Autobuzul>, unde am învăţat ţigăneşte datorită lui, de la o ţigancă. Din urmă o să vină valori, actori care nu au fost suficient întrebuinţaţi. Să li se dea nişte piese grele, interesante de interpretat. S-au înfinţat foarte multe şcoli de teatru”, i-a mai spus actriţa lui Radu Andrei Tudor, pe care şi l-ar fi dorit de fiu. Sau măcar să fi avut un băiat care să-i semene.


Stiri despre:   draga olteanu matei,  radu andrei tudor,  interviu tvr,  actori epoca de aur,  amza pellea,  

Autor:    Click.ro

Sursa:   www.click.ro

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Sanatate:

Comentarii

adaugat de Winnerfeego la data de 10-02-2018, 10:45

If you’re interested in winning millions, then I’m here to help!
At [url=skyliteboom.com]Casino[/url] you can play over 450 world-class games and I’m giving you an exclusive Welcome Bonus to get you stuck into winning.
Use it today to increase your chances of hitting our jackpots.
All you have to do is [url=skyliteboom.com]sign up today[/url] and watch the rewards come rolling in.
skyliteboom.com
[url=skyliteboom.com]Prepare to hit the big time[/url]
[url=skyliteboom.com]Hacer giros para ganar millones[/url]
[url=skyliteboom.com]Holen Sie sich spinnen, um Millionen zu gewinnen[/url]
[IMG]http://i63.tinypic.com/ofdmds.jpg[/IMG]


Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din 2018-10-18
Dolar
0.1445 RON
Euro
4.6658 RON

curs de schimb valutar     convertor valutar
nu exista stiri
 Stirile cele mai comentate
nu exista stiri

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!