Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Sanatate - Stil de Viata

 

facebook
Cum recunosti infectia cu rotavirus

Sâmbătă, 12 August 2017, 11:18
174 vizite - 6 comentarii


Copiii sub 3 ani, în special cei care nu au fost vaccinați, sunt cei mai vulnerabili față de infecția cu rotavirus. La copiii mici, această infecție poate produce deshidratare severă, de aceea, este bine să afli mai multe despre ea.

Spre deosebire de alte boli, organismul nu capătă imunitate în fața virusului, deoarece are mai multe tulpini, așadar cei mici pot suferi frecvent de această afecțiune. Infecția se transmite pe cale orală, iar cel mai vulnerabili sunt copiii cu vârste cuprinse între 3 luni și 3 ani. În cazul adulților și al copiilor peste 5 ani, simptomele bolii nu sunt la fel de severe ca în cazul sugarilor.

Febra, printre simptome

Perioada de incubație a virusului este de 1-3 zile, după această perioadă simptomele se manifestă brusc cu febră mare, vărsături și scaune apoase frecvente. Din cauza diareei se pierd minerale esențiale pentru organism, precum și apă, ceea ce duce la deshidratare. În cazul sugarilor, deshidratarea poate necesita spitalizare. Mai pot apărea simptome precum apatia, somnolența sau, dimpotrivă, agitația. „Printre complicațiile pe care infecția cu rotavirus le poate genera la copii se numără deshidratarea severă, convulsiile febrile sau chiar colapsul“, explică medicul specialist pediatru Luana Lișman de la clinica Medicover Galați.

Cum se transmite

Infecția cu rotavirus apare cu precădere în colectivități, cum sunt grădinița și creșa, deoarece virusul se transmite cu ușurință prin mâini murdare, jucării, alimente sau apă contaminată. Virusul este activ chiar dacă micuțul nu prezintă simptome. De exemplu, scaunul copilului infectat conține virusul chiar și la 10 zile după ce simptomele au dispărut. Un prilej de contaminare este momentul schimbării scutecului, dacă mama nu se spală pe mâini și atinge alimente sau suprafețe cu care intră în contact ceilalți membri ai familiei.

Nu se tratează cu antibiotice

Deoarece este vorba de o infecție cu virus, antibioticele nu vor da rezultate în acest caz. Pentru ca deshidratarea să nu se instaleze, este necesar ca sugarii și copiii să bea cât mai multe lichide. În funcție de vârstă, sunt recomandate supele de legume, bananele, brânza de vaci slabă și pâinea prăjită. „Tratamentul implică rehidratarea orală cu săruri, respectiv rehidratarea intravenoasă la cei cu deshidratare severă. De asemenea, sunt recomandate probioticele“, afirmă doamna doctor Luana Lișman, medic specialist pediatru. Sugarii până la 3 luni au protecție prin anticorpii transmiși prin placentă și prin alăptare.

Igiena are rol preventiv

Măsurile de igienă obligatorii pentru împiedicarea contaminării sau răspândirii virusului cuprind spălarea mâinilor de fiecare dată după folosirea toaletei, după schimbarea scutecelor și dezinfectarea locului unde a fost schimbat acesta. De asemenea, trebuie spălate toate jucăriile sau obiectele atinse de cei mici în timpul infecției. Mâinile trebuie spălate și înainte de prepararea mâncării sau ori de câte ori se ating alimentele. Este interzis ca cei mici să meargă în colectivitate în timpul infecției.

 Bine de știut

Se pot administra şi medicamente antidiareice şi antisecretorii, doar la indicația medicului specialist, deoarece dozele variază în funcţie de vârsta şi de gravitatea simptomelor copilului.


Stiri despre:   rotavirus,  infectia cu rotavirus,  simptome infectia cu rotavirus,  cum se transmite,  cum se trateaza,  

Autor:    Clicksanatate.ro

Sursa:   www.clicksanatate.ro

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Mondene:

Comentarii
 
Nu exista nici un comentariu la aceasta stire !
 
Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din 2018-07-18
Dolar
RON
Euro
RON

curs de schimb valutar     convertor valutar
nu exista stiri
 Stirile cele mai comentate
nu exista stiri

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!