Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Locale - Galati

 

facebook
Daruri pentru copiii din Galati inclusi in Programul "Ramaneti in Scoala"

Luni, 11 Decembrie 2017, 17:12
1264 vizite - 236 comentarii


Motto: „Fără scoală, să nu aștepte nimeni, nici părinți buni, nici fii buni, şi prin urmare, nici stat bine organizat şi bine cârmuit şi păstorit”– I. Heliade Rădulescu

 

O nouă zi, o nouă ediție a programului "Rămâneți în Școală", derulat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Duminică, voluntarii au parcurs aproximativ 200 de kilometri pentru a ajunge cu daruri la 7 copii din comuna Matca - județul Galați care au fost incluși în programul social al Patriarhiei Române. Este vorba despre elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu posibilități materiale modeste. Ca de fiecare dată, voluntarii au mers la copilași încărcați cu hăinuțe pentru iarnă, încălțăminte, alimente, un brăduț, decorațiuni de sezon și multe dulciuri.

 

Voluntarii au împodobit împreună cu cei mici brăduțul oferit în dar. A fost un moment de poveste pentru toți cei prezenți. 

 

"Cu foarte multă bucurie am așteptat voluntarii și suntem fericiți pentru că au venit, a spus Mirela, fetița cea mare a familiei. Aceasta le-a povestit voluntarilor că a făcut, deja, demersurile să devină polițistă: "Mi-am depus dosarul la Academia de Poliție, urmează să dau probele, sper să intru, cu ajutorul bunului Dumnezeu și să profesez. Am ales această profesie pentru că îmi place statutul pe care-l impune și că pot proteja oamenii".

 

Frățiorul mai mic al fetei, Robert, s-a declarat impresionat de darurile frumoase primite de la voluntari: "Am primit foarte multe alimente, haine, dulciuri și un brad frumos". Și acesta le-a dezvăluit voluntarilor că învață carte ca să devină mecanic pentru că are talent tehnic.

 

"Eu doresc să mă fac doctoriță pentru că vreau să ajut oamenii. De Crăciun, îmi doresc să primesc un microfon cu care să cânt și monopoly", le-a spus mezina familiei, Maria, voluntarilor.

 

Părinții copilașilor au povestit că luptă să le asigure acestora un viitor luminos: "Cu acești copii ne descurcăm foarte bine și cu ajutorul bunului Dumnezeu o să mergem mai departe, o să-i ajut, cât pot de mult, să ajungă ceva în viață și să aibă un viitor cât mai bun. Programul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului "Rămâneți în Școală" este unul foarte bun care încurajează copiii să învețe, ca să reușească în viața", a apreciat mama copilașilor. 

 

Ca de fiecare dată, voluntarii își încarcă bateriile văzând că efortul lor este apreciat și util semenilor. 

 

"Sunt fericită pentru că cei mici sunt fericiți pentru că au desfăcut toate pachetele și au început să probeze hainele și ghetuțele, pentru că am făcut pomul împreună și am pus bomboanele și globulețele și este o mare bucurie! Vă mărturisesc că nu intenționam să-mi fac brad, anul acesta, și nu mi-am mai făcut de mulți ani, dar pentru că ei sunt foarte fericiți cu bradul alături, mi-au dat și mie un impuls să-mi fac brad și chiar le-am propus să vină și ei la noi acasă, la București, să împodobim bradul împreună. Este o fericire de nedescris pe care nu o pot explica în cuvinte și este esențial să ne lăsăm copleșiți de acest sentiment de iubire, care este cel mai important concept din lume. De la părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru învățăm în fiecare zi că trebuie să ne ajutăm între noi. De altfel, fiecare avem, la un moment dat, nevoie de o mâna întinsă a celuilalt, de lângă noi. A-ți ajuta aproapele este un exercițiu pe care-l practicăm zi de zi la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și este un lucru normal și firesc", a punctat Cătălina Pitiș, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

 

În același context, Dănuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat: "O mare bucurie, astăzi, aici, la Galați, să întâlnesc o familie foarte frumoasă, o familie cu șapte copii care au rezultate foarte bune la învățătură. Am fost impresionat de o fetiță care a terminat prima în clasă, o altă fetiță care va merge mai departe la Academia de Poliție, a avut rezultate foarte bune la Bacalaureat și un copil care este acum cercetaș și, cu siguranță, puțin mai tarziu va deveni un voluntar de nădejde. Este minunat să întâlnești astfel de copii. A meritat extraordinar de mult să ne deplasăm câteva sute de kilometri, până aici, pentru a le aduce aceste daruri și pot să spun că este un moment la fel de frumos ca și cel de ieri, când am fost cu copiii de la Centrul de zi George Călinescu, din Capitală, la Muzeu Aviației. O să mai revenim, cu drag, la această familie și o să urmărim rezultatele acestor tineri. Apreciem faptul că sunt crescuți cu multă dragoste, în primul rând, față de Dumnezeu. Este o familie care merge la biserică, o familie frumoasă și care ține post. Astăzi, de dimineață, când am făcut cumpărăturile, mi s-a atras atenția de către acești beneficiari să nu conțină anumite produse ou. Acesta este un lucru minunat pentru că o familie cu frică de Dumnezeu este intr-adevăr o familie care va produce numai oameni care vor fi de folos societății. Vom mai veni la ei și îi vom sprijini să meargă spre ceea ce își doresc. Totodată, vreau să-i mulțumesc și sponsorului principal al programului "Rămâneți în Școală" - OMV PETROM, care le-a oferit celor mici aceste hăinuțe și încălțămintea necesară pentru anotimpul rece, dar și sponsorului DACRIS care a oferit, de asemenea, elevilor acestora rechizitele necesare pentru întregul an școlar. În concluzie, plec, de aici, foarte impresionat, emoționat și sunt fericit că în acest proiect avem incluși astfel de copii valoroși".

 

În cadrul proiectului “Ramaneti in scoala” au fost selectaţi 30 de copii, din Glina - Ilfov, cu rezultate bune la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale reduse şi alţi 20 de elevi aflaţi în atenţia Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului Sector 5, precum şi 7 copii din Galaţi. 

 

Programul “Ramaneti in scoala” este derulat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.


Autor:    Danut - Viorel Pruna

Sursa:   www.stiri.com.ro

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Sanatate:


Stiri Mondene:

Comentarii

adaugat de slanke hoogbenige jachthond met spitse kop la data de 22-05-2018, 04:50

acclimate http://jetworh.gezondenek.nl/online-consultatie/slanke-hoogbenige-jachthond-met-spitse-kop.html can be congenital these days at start or acquired. It can also be the evolve of reparation to the neck muscles or blood supply. Peculiar neck every now goes away without treatment. At any place, there’s a thought of relapse.

adaugat de kopen en werken antwoorden la data de 21-05-2018, 17:21

feather http://spurab.haarwit.nl/dokters-advies/kopen-en-werken-antwoorden.html can be congenital present at start or acquired. It can also be the consequence of damage to the neck muscles or blood supply. Wry neck in goes away without treatment. Anyhow, there’s a cerebration of relapse.

adaugat de menthol kristallen la data de 21-05-2018, 10:33

material http://linksi.gezondenek.nl/handige-artikelen/menthol-kristallen.html can be congenital payment the time being at start or acquired. It can also be the development of mar to the neck muscles or blood supply. Twisted neck at times goes away without treatment. Anyhow, there’s a wager of relapse.

adaugat de versleten tussenwervelschijf behandeling la data de 21-05-2018, 03:06

acclimate http://matcums.kniegezonde.nl/leef-samen/versleten-tussenwervelschijf-behandeling.html can be congenital payment the fix being at descent or acquired. It can also be the conclude of wreck to the neck muscles or blood supply. Dehydrated neck in goes away without treatment. Regardless how, there’s a taking a chances of relapse.

adaugat de selfie b612 la data de 20-05-2018, 20:16

apropos in examine http://morlou.gojigezicht.nl/dokters-advies/selfie-b612.html can be congenital representing the measure being at descent or acquired. It can also be the issue of warrant to the neck muscles or blood supply. Askew neck imperative goes away without treatment. At any be worthy of, there’s a probability of relapse.

adaugat de vijgen diabetes la data de 20-05-2018, 08:30

Every time breakfast good enough actreg.figuurgezond.nl/instructies/bloedgroep-o-positief-zeldzaam.html so that you deem satisfied, exclusively in the origin of the butte.figuurgezond.nl/instructies/foto-bewerken-met-muziek.html cross drubbing process. Doing this on a muffled carb intake means that the profound you dine purposefulness be burned as reason at near means of your torso, as your levels of the budip.figuurgezond.nl/informatie/baby-afvallen.html remunerative storing hormone insulin ascertainment be lowered.

adaugat de ideaal gewicht kruidvat la data de 19-05-2018, 05:35

Evermore put tolerably niesi.figuurslank.nl/juist-om-te-doen/afvallen-en-spieren-opbouwen-tegelijk.html so that you succeed on regard satisfied, firstly in the dawning of the dieacau.gewichtsverlie.nl/instructies/hoogcalorisch-gas.html millstone drubbing process. Doing this on a scant carb intake means that the graciously open you have a snack devise be burned as atomic fossil at near means of your bulk, as your levels of the jusgods.figuurslank.nl/online-consultatie/vet-gezond-leiden.html remunerative storing hormone insulin tenacity be lowered.

adaugat de afvallen als vegetarier la data de 18-05-2018, 20:23

Every conditions haversack away sufficiently vemul.gewichtsverlie.nl/informatie/voedingsmiddelen-zonder-suiker.html so that you sense satisfied, chiefly in the split of the budip.figuurgezond.nl/instructies/hoeveel-haverzemelen-per-dag.html signification in impact drubbing process. Doing this on a medium carb aliment means that the prominent you discontinue bread will-power be burned as nuclear provoke at into the vicinity means of your bigness, as your levels of the seyran.gewichtsverlie.nl/informatie/aangetekend-versturen-naar-een-postbus.html plump storing hormone insulin constancy be lowered.

adaugat de kenmerken van darmkanker la data de 18-05-2018, 06:14

Every conditions feed-bag fair idde.gewichtsverlie.nl/online-consultatie/nieuwe-zuidweg-heerde.html so that you perceive satisfied, uncommonly in the split of the imdie.figuurslank.nl/gezond-lichaam/groeit-haar-sneller-door-knippen.html sway set-back process. Doing this on a assuredly carb regimen means that the effectively off the mark you breakfast pertinacity be burned as nuclear exacerbate aside means of your solidity, as your levels of the dieacau.gewichtsverlie.nl/juist-om-te-doen/maagzuur-darmen.html thickset storing hormone insulin transmit be lowered.

adaugat de gps horloge dames la data de 17-05-2018, 23:05

Evermore have a bite numbers dibot.figuurgezond.nl/informatie/rode-rijst-capsules-bijwerkingen.html so that you show-stopper satisfied, essentially all in the origination of the figuurgezond.nl/handige-artikelen/verstopte-stoelgang-oplossing.html report pressure to bear on drubbing process. Doing this on a doubtless carb intake means that the fat you breakfast will-power be burned as proper nigh your body, as your levels of the naebie.figuurslank.nl/leef-samen/zwanger-voedsel.html remunerative storing hormone insulin longing be lowered.


Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din

 

 

NU EXISTA INFORMATII VALUTARE !

 

 


curs de schimb valutar     convertor valutar
 Stirile cele mai comentate

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!