Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Locale - Iasi

 

facebook
Iasiul este printre cele mai poluate orase din Romania. Agentia Europeana de Mediu avertizeaza ca praful favorizeaza aparitia cancerului

Miercuri, 15 Martie 2017, 19:03
468 vizite - 0 comentarii


Iași, Brașov și București sunt cele mai poluate orașe din România. Avertismentul vine din partea specialiștilor Agenției Europene de Mediu, care susțin că nivelul de poluare depășește limitele impuse la nivel european.

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a explicat că cele trei orașe sunt în procedura de infringement din partea Comisiei Europene, relatează Bună Ziua Iași.

Măsurătorile oficiale al Comisiei Europene au arătat că Iașiul este orașul cel mai poluat din România. A fost înregistrată o cantitate de factori poluanți de 54 de micrograme pe metru club de aer, nivel ce depășește limitele admise de Uniunea Europeană.

Specialiștii Agenției Europene de Mediu au semnalat o creștere a numărului victimelor din cauza poluării cauzate de particulele de praf care ar putea apariția unor boli grave, precum cancerul.

„Cetățenii din anumite zone din Iași, București și Brasov au fost expuți în mod aproape continuu unor niveluri nesănătoase de PM10 înca din 2007… nu își protejează cetățenii de poluarea cu particule fine (PM10). Aceste particule fine provin din emisiile generate de industrie, trafic și încălzirea locuințelor si pot cauza astm, afecțiuni cardiovasculare, cancer pulmonar si deces prematur”, se arata inr-un raport al Comisiei Europene.

Firma care se ocupă de igiena orașului Iași are un profit anual de două milioane de lei, dar are deficit de personal și funcționează cu utilaje vechi de 20 de ani, arată sursa citată. Totodată, depozitul ecologic de deșeuri Tutora, adică groapa de gunoi a Iașiului, în care au fost investiți 100 de milioane de euro, trebuia să fie gata de aproape șase ani, însă nu funcționează nici acum.

Cele mai poluate orașe din România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene

Alături de Iași, București și Brașov sunt între cele mai poluate orașe din România. Specialiștii Comisiei Euroepene au constatat în mod repetat încălcări ale legii atât în privința gestionării deșeurilor, cât și a nivelului poluării din aer.

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a recunoscut problema cu care se confruntă orașele Iași, Brașov și București din cauza nivelului ridicat de poluare.

„Avem trei orașe în momentul de față care sunt în procedura de infringement din partea Comisiei Europene pentru că a crescut gradul de poluare. Bucureștiul, Iașiul și Brașovul, cu administrațiile respective lucrăm în momentul de față să rezolvăm procedura. Din păcate, România are cele mai multe probleme în raport cu Comisia Europeană. Multe termene depășite, multe acțiuni la care ne-am angajat și pe care nu le-am îndeplinit, asta ne-a atras până la acest moment nu mai puțin de zece proceduri de infringement. Ele țin în special și sunt grupate în două mari categorii: zona de deșeuri și zona de poluare”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Mediului, pentru sursa citată.

Procedura de infringement a fost declanșată de Comisia Europeană, după ce autoritățile din România au încălcat directivele europene. Executivul european a cerut în repetate rânduri să ia măsuri rapide, altfel România riscă să plătească sancțiuni.


Stiri despre:   iasi,  poluare iasi,  avertisment agentia europeana de mediu,  procedura de intringement,  comisia europeana,  

Autor:    Libertatea.ro

Sursa:   www.libertatea.ro

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Sanatate:


Stiri Mondene:

Comentarii
 
Nu exista nici un comentariu la aceasta stire !
 
Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din

 

 

NU EXISTA INFORMATII VALUTARE !

 

 


curs de schimb valutar     convertor valutar
 Stirile cele mai comentate

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!