Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Actualitate - International

 

facebook
Romanii, doriti in Marea Britanie si dupa Brexit

Marți, 06 Martie 2018, 14:23
99 vizite - 0 comentarii


Ce îi aşteaptă pe românii care locuiesc în Marea Britanie după Brexit? Temerile conaţionalilor au fost luate în calcul de guvernul de la Londra, care a organizat întâlniri cu membrii comunităţii româneşti, ca să le răspundă la întrebări. Mesajul a fost clar: britanicii vor ca să românii să rămână în Regat şi după ieşirea din Uniunea Europeană.

Jumătate de milion de români şi-au luat viaţa de la capat în Marea Britanie, pentru că acolo au găsit ce le lipsea acasă: un sistem în care să se poată dezvolta şi care să îi aprecieze la adevărata lor valoare. Iunie 2016, data la care britanicii au decis să iasă din Uniunea Europeană, a adus multă îngrijorare în rândul concetăţenilor noştri mutaţi în Regatul Unit. Guvernul de la Londra a decis să liniştească spiritele şi organizează întâlniri între oficiali şi comunităţile de migranţi, ca să discute despre viitorul comun de după Brexit.

Suella Fernandes, subsecretar de stat Departamentul pentru ieşire din UE: UK şi guvernul UK preţuiesc mult prezenţa românilor în Regatul Unit, contribuţia şi participarea lor în societatea noastră. Aşa cum am văzut în această seară, atât de mulţi membri de seamă ai comunităţii de români s-au adunat să celebreze această contribuţie de valoare. Sunt bineveniţi în UK şi ne dorim ca ei să rămână aici, aşa cum a spus premierul nostru. Sunt cetăţeni români care şi-au făcut un rost în UK, au prieteni, relaţii şi familii aici şi ne dorim să rămână.

Cristina Irimie trăieşte la Londra de când avea 16 ani. Este omul la care apelează românii care au nevoie de informaţii despre noua lor ţară. Tot ea este cea care organizează cursuri profesionale şi încurajează fiecare membru al comunităţii româneşti să îşi obţină drepturile.

Cristina Irimie, antreprenor: Ceea ce noi trebuie să cerem este să fim asiguraţi că ceea ce se vorbeşte la nivel de guvernare centrală se va întâmpla în practică şi mesajul trebuie promovat. În acelaşi timp a fost aşa, un optimism general, mare şi cred că nu înţelege că de fapt noi vorbim despre vieţi. Toţi oamenii aceştia, şi eu mă refer la 500 de mii de români care trăiesc în Marea Britanie, sunt suflete, au o viaţă, au un viitor, nu sunt doar cifre pe o foaie de hârtie şi cred că aici noi va trebui să jucăm un rol important în a transmite care sunt problemele, care sunt grijile şi atunci când vom vedea, dacă vom vedea că ceea ce vorbeşte la nivel central nu se întâmplă în practică, trebuie să ştim să intervenim punctual.

Suella Fernandes, subsecretar de stat departamentul de ieşire din UE: 140 Regatul Unit iese din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, anul viitor, şi după acest punct sperăm că va fi un acord între UK şi UE, o perioadă de implementare, care va dura cam doi ani. În această perioadă de implementare, speranţa şi dorinţa noastră, chestiuni care acum fac obiectul acordurilor cu UE, sunt ca regulile legate de libera circulaţie şi dreptul oamenilor de a veni şi a pleca să rămână, în esenţă, aşa cum sunt astăzi. Aceasta este poziţia pentru cei care vin în UK din Uniunea Europeană.


Stiri despre:   brexit,  marea britanie,  romani,  romani doriti in marea britanie,  regatul unit,  suella fernandes,  

Autor:    Digi24.ro

Sursa:   www.digi24.ro

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Sanatate:


Stiri Mondene:

Comentarii
 
Nu exista nici un comentariu la aceasta stire !
 
Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din 2018-10-18
Dolar
0.1445 RON
Euro
4.6658 RON

curs de schimb valutar     convertor valutar
nu exista stiri
 Stirile cele mai comentate
nu exista stiri

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!