Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Actualitate - Social

 

facebook
Ziua voluntarului, din perspectiva voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului

Joi, 07 Decembrie 2017, 11:19
131 vizite - 0 comentarii


La data de 5 decembrie a fiecărui an este celebrată Ziua internațională a voluntarilor. Această zi este văzută ca o șansă unică pentru voluntari și organizații de a celebra eforturile lor depuse de-a lungul unui an, de a împărtăși cu ceilalți valorile pe care le prețuiesc și de a-și promova munca în cadrul comunităților şi organizațiilor neguvernamentale. Cu această ocazie, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi-au făcut, marţi, bilanţul activităţilor desfăşurate în cadrul campaniilor sociale derulate.

 

Campania "Doneaza Sange, Salveaza O Viata!" - iniţiată de către Pr Arhim Ciprian Gradinaru şi susţinută de către voluntarii PCMN este cea mai mare campanie de donare de sange organizata, vreodata, in Romania ajungând la cantitatea de 15.000 de litri de sânge recoltat! Peste 30.000 de donatori nationali au fost înregistraţi in campaniile de donare de sange sustinute de BOR in perioada 2013-2017, din care aproximativ 22000 de donatori doar din Arhiepiscopia Bucuresti.

 

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a declarat proiectul “Doneaza Sange, Salveaza O Viata!” de interes major pentru Romania si BOR si astfel eparhiile Patriarhiei Romane organizeaza la nivel national si international in mod constant campanii de donare de sange din anul 2015. Au fost peste 8000 de donatori din Judetele Bucuresti si Ploiesti in 2017. Conform Basilica.ro in 2017 au mai fost organizate campanii de donare de sange la eparhii din: Medias, Sibiu, Saliste, Urziceni, Zarnesti, Mizil, Brasov, Fagaras, Dunarea de Jos, Targoviste, Galati, Agnita, Caransebes, Putna, Baile Herculane, Focsani, Braila, Arad, Cluj, Mangalia si in tarile: Spania, Portugalia si Italia.

 

"Voluntariatul în termeni religioşi este un act de iubire faţă de aproapele nostru. Adică, din puterea şi din libertatea voinţei noastre trebuie să-l ajutăm pe cel aflat în nevoinţă şi în necaz. Cu binecuvântarea şi iniţiativa Preafericitului Parinte Patriarh Daniel am început această acţiune de donare de sânge de care este atât de mare nevoie, în sistemul nostru sanitar. Plus, la bolile cu care se confruntă, astăzi, societatea şi ştiinţa, nevoia de sânge este cu atât mai acută. Spiritul de voluntariat la noi în societate este mult scăzut pentru că nu se cultivă, nici în şcoli şi nici în instituţii sau familie", a atras atenţia Pr. Arhim Ciprian Gradinaru.

 

Un alt proiect major al voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului este Campania ”Sanatate pentru sate” care are ca scop central facilitarea accesului la asistenta medicala primara pentru persoanele din mediul rural şi din localitati izolate şi depistarea bolilor cu risc endemo-epidemic, boli cronice, invalidante, principale cauze de deces in Romania. Campania ”Sanatate pentru sate” a înregistrat 6720 de beneficiari din următoarele categorii: varstnici, neasigurati, cu dizabilitati, nedeplasabili, cu boli cronice, nivel educational redus, cazuri sociale etc.

 

Prin campanie s-a mai realizat cresterea gradului de constientizare pentru prevenirea si combaterea practicilor care dauneaza sanatatii, cresterea gradului de constientizare a importantei igienei (inclusiv alimentare) si prezenţei periodice la medic. De asemenea, prin acest proiect a crescut gradul de implicare a parohiilor si administratiei publice locale pentru sanatatea comunitatii.

 

 

Un alt proiect - Campania de ”Prevenţie și Educaţie pentru Sănătate” este o extensie a Campaniei ”Sănătate pentru Sate” - desfășurată în baza protocoalelor semnate între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății (2015) și în baza unui protocol semnat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București (2017). 

 

 

Targetul voluntarilor implicaţi în campania ”Prevenţie și Educaţie pentru Sănătate” este, de data aceasta, populația tânără și adultă care poate fi modelată și influențată astfel încât să adopte un comportament pro-viață şi care să ducă la diminuarea cazurilor de îmbolnăvire şi creşterea calităţii vieţii. Până în prezent, proiectul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului are peste 9000 de beneficiari şi s-a derulat in peste 36 localități din 10 judete (Bucuresti, Ilfov, Prahova, Maramures, Vrancea, Buzau, Braila, Olt, Brasov, Cluj). Beneficiarii provin din categoriile: copii preșcolari, școlari, elevi de liceu, persoane aflate în detenție, familii cu copii, etc.

 

 

Cel mai tânăr proiect al voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului este campania "Rămâneţi în şcoală". În cadrul proiectului, au fost selectaţi 30 de copii cu rezultate bune la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale reduse din Glina - Ilfov şi alţi 20 de elevi aflaţi în atenţia Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului Sector 5 şi 6 copii din Galaţi. Aceşti elevi vor fi monitorizaţi începând din prezent şi până la absolvirea şcolii, fiind ajutaţi cu rechizite școlare, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, etc. De asemenea, vor fi consiliaţi şi asistaţi în procesul educațional participând la evenimente de mentorat implementate de către specialiştii voluntari.

 

"Catedrala Mântuirii Neamului este dincolo de ziduri, nu are garduri, ea este vie şi este prezentă aici şi în alte locuri 
unde voluntarii merg ca să ajute oamenii aflaţi în dificultate. Proiectul "Rămâneţi în Şcoală!" este o acţiune importantă pentru copii din parohia noastră. Copiii incluşi în acest program al voluntarilor Catedralei Mântuirii Nemului sunt elevi, care, mulţi dintre ei, în ciuda situaţiei financiare precare, obţin rezultate deosebite la şcoală. Mă bucur că voluntarii Catedralei Naţionale, sprijiniţi de către sponsorii lor, le-au oferit aceste cadouri extrem de folositoare", a declarat parintele Mihai Miron - preot la Parohia Bobeşti – comuna Glina, jud. Ilfov.


Autor:    Danut - Viorel Pruna

Sursa:   www.stiri.com.ro

Aboneaza-te la ultimele stiri prin e-mail

Adresa de e-mail:

 

ecco fashionup depurtat otter mycloset emag flanco

Citeste si:


Stiri Sanatate:


Stiri Mondene:

Comentarii
 
Nu exista nici un comentariu la aceasta stire !
 
Adauga un comentariu
 

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Va rugam folositi un limbaj decent !

Cod de securitate:

imagine de securitate
prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2017 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din

 

 

NU EXISTA INFORMATII VALUTARE !

 

 


curs de schimb valutar     convertor valutar
Horoscop zilnic, Marti 06.02.2018
Horoscopul zileiHoroscop zilnic Pesti Ai forta de a spune stop, pregatit...
Sambata sunt Mosii de iarna! Uite ce trebuie sa faca orice credincios pentru sufletele raposatilor
În Muntenia, se mai păstrează obiceiul ca, langă colivă, la pomeni ...
Horoscop zilnic, Miercuri 07.02.2018
Horoscopul zileiHoroscop zilnic Pesti Faci o cunostinta noua si ai conv...
Horoscop zilnic, Vineri 09.02.2018
Horoscopul zilei Horoscop zilnic Pesti Esti foarte preocupat de car...
Horoscop zilnic, Sambata 10.02.2018
Horoscopul zileiHoroscop zilnic Pesti Daca se aduna la un loc mai multe ...
Horoscop zilnic, Duminica 11.02.2018
Horoscopul zileiHoroscop zilnic Pesti Un prieten bun stie cand ai nevoie...
Horoscop zilnic, Joi 08.02.2018
Horoscopul zileiHoroscop zilnic Pesti Te simti ciudat intr-un mediu in c...
Horoscop saptamanal 12 - 18 februarie 2018
Berbec Sfera profesionala este animata din plin. Se intrezaresc sedinte c...
Horoscop zilnic, Luni 12.02.2018
Horoscopul zileiHoroscop zilnic Pesti Esti la mijloc intre doua directii...
Horoscop zilnic, Marti 13.02.2018
Horoscopul zileiHoroscop zilnic Pesti Chiar daca vezi cu ochii tai ca nu...
 Stirile cele mai comentate

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!