Ziare Online

SHARE ON GOOGLE+

Ziare Online - Director Ziare - Ziarul resita.ro

 

Ziarul "resita.ro"

Website: http://www.resita.ro

Ziar din categoria Locale in judetul Timis

Descriere:
Stiri online din Caras Severin.Cele mai proaspete informatii din Resita,Caransebes,Anina, Bocsa, Hercuane si Moldova Noua.

Publicitate:

Adauga un Ziar

Stiri din ziarul resita.ro de azi - Ultimele stiri din resita.ro


Cu pistolul la urne

Cu pistolul la urne

Un caransebeșean care avea o casă de vacanță în Băuțarul Superior a fost surprins de către polițistul însărcinat cu paza Secției de Votare nr. 165 în timp ce intenționa să intre să voteze, având un pistol cu bile asupra sa.

Polițistul a împiedicat bătrânul să acceadă în secția de votare și i-a confiscat pistolul, pe care acela îl deținea cu acte legale.

Se pare că acesta se va alege și cu o amendă contravențională de 5.000 de lei.

” În județul Caraș-Severin, polițistul care făcea parte din dispozitivul de pază al unei secții de votare a observat un bărbat  care avea asupra sa un pistol cu bile de cauciuc și care se pregătea să intre în secție.  Acesta a fost condus la subunitatea de politie unde s-a stabilit că se afla sub influența băuturilor alcoolice, sens în care a fost sancționat contravențional conform Legii privind regimul armelor și munițiilor care interzice purtarea armei sub influența băuturilor alcoolice.

 

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor verifica în continuare toate sesizările privind săvârșirea unor contravenții sau infracțiuni pentru a stabili cu certitudine existența aspectelor semnalate. Acolo unde va fi cazul, vor fi luate măsurile prevăzute de lege” spune inspectorul Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Linkuri Sponsorizate

Referedum cu probleme în Caraș-Severin!

Referedum cu probleme în Caraș-Severin!

Nici județul Caraș-Severin nu a fost scutit de problema existentă la nivel național privind retragerea președinților secțiilor de votare constituite la nivelul județului. Din 365 de președinți desemnați conform dispozițiilor Legii 3/2000 privind organizarea Referendumului, de către președintele Tribunalului Caraș-Severin, 78 din cei 365 s-au retras sau nu au fost de găsit, adică un procent de 21%, după declarațiile președintelui BEJ Caraș-Severin, Maria Cotolan.

Până în data de 3 octombrie, s-au făcut eforturi pentru a fi rezolvată această situație, în prezent toate secțiile de votare din județ au președinți desemnați, la acest Referendum nefiind vicepreședinți în secțiile de votare. Cei 78 de președinți retrași au fost înlocuiți prin tragere la sorți de către președintele Tribunalului Caraș-Severin, conform legii.

”S-au întâmpinat probleme datorită faptului că unele persoane nu au putut fi contactate, altele nu se aflau în localitate sau aveau probleme medicale și au solicitat înlocuirea. Pentru buna desfășurare a Referendumului în județul Caraș s-a acceptat această înlocuire având în vedere că la acest tur de scrutin privind Referendumul nu există decât președinte, iar atribuțiile acestuia, conform deciziilor Biroului Electoral Central, nu pot fi preluate de niciun alt membru”, a declarat președintele Biroului Electoral Județean Caraș-Severin.

În secțiile de votare sunt repartizați câte un președinte și 6 membri, reprezentanți ai partidelor politice parlamentare, la care se adaugă UDMR care are grup propriu în ambele Camere ale Parlamenului.

„Până la acest moment nu am mai întâmpinat alte probleme. S-au desfășurat pregătirile președinților de secții, instruri la Reșița, Caransebeș, Oravița, în zilele de luni și marți. Mâine se vor distribui materialele în vederea începerii procesului electoral conform programului stabilit prin Hotărârea de Guvern 743”, a mai spus președintele BEJ Caraș, Maria Cotolan. 

 

Un nou centru de zi pentru bătrâni în Reșița!

Un nou centru de zi pentru bătrâni în Reșița!

Chiar în ziua ce le este dedicată – 1 Octombrie, persoanele vârsnice din cartierul Govândari sunt beneficiarii unui nou spațiu în care pot să își petreacă timpul liber și să socializeze. Fosta locație a Bibliotecii Municipale de pe Aleea Tineretului din Reșița, a primit cu brațele deschise oamenii ce urmează să își petreacă timpul liber în incinta acesteia.

Inaugurarea centrului s-a făcut în prezența primarului Ioan Popa și a viceprimarului Adrian Dacica, care au mulțumit de la început seniorilor care s-au implicat în lucrările de amenajare, și care vor avea grijă ca locul să rămână la fel de primitor.

Deschiderea oficială a Centrului pentru Persoane Vârstnice de pe Aleea Tineretului s-a încheiat într-o atmosferă de sârbătoare specifică Banatului și anume o horă la care s-a alăturat și primarul Reșiței. 

 

Cruzime fără margini în Reșița! O femeie târâie cu cruzime un cățel

Cruzime fără margini în Reșița! O femeie târâie cu cruzime un cățel

Imaginile sunt deja pe rețelele de socializare pentru că foarte mulți reșițeni revoltați încearcă să o identifice pe femeia care, cu atâta cruzime, nu schițează nici un pic de compasiune pentru animalul pe care îl are în lesă.

Incidentul a fost filmat de către un șofer în zona Victoria, lângă Muzeul Banatului Montan. Probabil cu ceva probleme de sănătate cățelul este leșinat sau inert, deși șoferul care filmează scena sugerează că acesta ar fi murit deja.

Până la această oră Poliția nu avut nicio poziție deși Legea Poliției Animalelor prevede sancțiuni serioase pentru cei care tratează cu cruzime animalele.

 

 

Funicularul reşiţean va fi achiziţionat de administraţia locală Reşiţa

Funicularul reşiţean va fi achiziţionat de administraţia locală Reşiţa

Consilierii locali din Reşiţa au aprobat achiziţionarea unei porţiuni din Funicularul reşiţean, care, pe vremuri era destinat transportului de calcar de la cariera din Valea Domanului, la Aglomeratorul din Valea Ţerovei.

 

Aprobarea achiziţionării construcţiei metalice a fost făcută în şedinţa Consiliului Local Reşiţa, de marţi, 28 august, conform proiectului iniţiat de către Primarul Reşiţei, Ioan Popa. Primarul Popa a ţinut să explice pe larg atât consilierilor locali şi publicului din sala de şedinţe, cât şi presei, ineditul şi atractivitatea acestui proiect care va pune în valoare „o construcţie metalică de excepţie”. Este vorba despre porţiunea de pasarelă suspendată, în lungime de o jumătate de kilometru, care leagă Dealul Golului de Dealul Crucii, traversând oraşul Reşiţa în apropiere de centrul civic.

 

Cel mai important lucru, pui locul pe hartă

 

În urma pledoariei lui Ioan Popa şi a discuţiilor din Consiliul Local Reşiţa, consilierii locali au votat pentru achiziţionarea funicularului de la un omul de afaceri Costel Ciobanu. Conform primarului, achiziţionarea se va face prin compensarea datoriilor pe care firmele lui Ciobanu le au faţă de administraţia locală.  

 

„Această construcţie metalică este una de excepţie pe care nu o veţi mai întâlni în alte locuri şi, dacă vreţi, putem discuta despre latura aceasta, sportivă, tinerească, tentantă. Nu există niciunde în România, n-am văzut nici afară, într-un oraş, un loc unde să faci bungee jumping! Există pe unele poduri, viaducte, dar, nu într-un oraş, în miezul unui oraş. Apoi, nu exisă niciunde într-un oraş, un loc unde să te dai pe o tiroliană! O tiroliană care poate avea lungimea de două, trei sute de metri. Am văzut chiar zilele trecute pe un sit de prezentare de astfel de parcuri de aventură, inclusiv un leagăn de mari dimensiuni, sub funicular, care să tenteze în primul rând tinerii. Vom face în zonă şi unităţi de alimentaţie publică, să îţi poţi lua acolo, o apă, o cafea, o răcoritoare”, a afirmat Ioan Popa.

 

„Dar, ce faci, până la urmă!? Cel mai important lucru, este că pui locul pe hartă. Ei, tinerii, încep să îl mediatizeze, să îl marketeze, să îl viralizeze. Şi, astfel, atrag atenţia asupra oraşului, prin aceste elemente unice.  Un obicetiv care, dacă avem şansa să luăm banii de la Bruxelles, nici măcar nu ne costă pe noi”, a mai spus primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Primăria Reşiţa, singura din ţară care oferă cazare şi masă gratuit elevilor din învăţământul dual!

Primăria Reşiţa, singura din ţară care oferă cazare şi masă gratuit elevilor din învăţământul dual!

Primăria Reșița este singura din țară care oferă cazare și masă gratuit elevilor înscrişi în învăţământul profesional dual. Primăria din municipiu s-a implicat deja din anul 2016 pentru înfiinţarea învăţământului dual la Reşiţa, aceasta, conform declaraţiilor primarului Ioan Popa, pentru a acoperi deficitul de forţă calificată de muncă în oraş.

 

„În ultimii ani am constatat o mare lipsă de personal calificat în oraş, tot mai mulţi agenţi economici semnalând faptul că nu reuşesc să îşi acopere necesarul de posturi cu tineri pregătiţi în diverse meserii. Astfel, unele societăţi comericale de producţie, de exemplu, au început să lucreze cu oameni în vârstă sau chiar pensionari. Desigur, acesta este un aspect al emigrării forţei de muncă, dar, şi o consecinţă a faptului că s-a desfiinţat învăţământul profesional. Prin urmare, împreună cu Consiliul Local, am decis să intervenim, să ajutăm cu specialiştii noştri, ai Primăriei, această formă de învăţământ şi să o sprijinim financiar. Este un lucru vital pentru viitorul oraşului Reşiţa”, a afirmat primarul Ioan Popa.

Astfel, anul trecut, trei colegii reşiţene au implementat această formă de şcolarizare, înfiinţând clase pentru învăţământul dual.

 

Avantajele învăţământului dual

Cele trei colegii îşi dechid porţile şi în această toamnă cu locuri pentru învăţământul profesional dual. Primăria Reșița este singura din țară care oferă cazare și masă gratuit celor care se înscriu la această formă de învățământ. În plus, elevii mai beneficiază de:

 

  • Bursă de 200 lei de la stat;
  • Bursă de 200 lei de la agentul economic;
  • Vestimentație de practică;
  • Asigurare;
  • Rechizite școlare;
  • La finalizarea studiilor prioritate la angajare.

 

Clase în învăţământul dual, în anul de studii 2018-2019, la Reşiţa:

Perioada de înscriere, 3-6 septembrie 2018

 

  • Colegiul Tehnic Reșița, Bul. A.I. Cuza nr. 39, locuri în meseriile:

- operator maşini cu comandă numerică - 10 locuri,

- electrician constructor - 14 locuri,

- lăcătuş mecanic prestări servicii - 28 de locuri,

- sudor - 19 locuri.

  • Colegiul Tehnic Cărășan Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10, locuri în meseriile:

confecţioner produse textile - 30 locuri,

tâmplar universal - 25 locuri,

instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze - 14 locuri,

zugrav, ipsosar, vopsitor tapetar - 14 locuri.

  • Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, Aleea Dacia nr. 1, locuri în meseriile:

- ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentaţie - 23 de locuri,

- bucătar - 22 de locuri,

- lucrător hotelier - 10 locuri,

- comerciant, vânzător - 10 locuri.

 Pentru înscrieri se pot obține informații suplimentare la cele trei unităţi şcolare din Reşiţa care dispun de locuri la învăţământul dual.

 

Perchezitii in Caras-Severin. Trei femei si un barbat au inselat un italian

Resita.ro -Cum au inselat trei femei si un barbat un italian

Politistii specializati în combaterea criminalitatii organizate din Timisoara si Oradea au efectuat patru perchezitii la locuintele unor persoane banuite de infractiuni informatice si înselaciune.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si Oradea au anuntat ca perchezitiile au fost facute, pe raza a doua localitati din judetul Timis, unei localitati din judetul Caras-Severin si unei localitati din judetul Satu Mare, la locuintele a trei femei si un barbat, banuiti de infractiuni informatice si înselaciune.

“Din cercetari a reiesit ca, de la începutul lunii decembrie 2014 pana în prima jumatate a anului 2015, un cetatean italian ar fi intrat în legatura, pe un site de matrimoniale, cu una dintre cele trei femei care foloseau acest site. Discutiile dintre cei doi au evoluat pana la propunerea facuta de cetateanul italian de a o cunoaste personal, astfel ca a invitat-o la el în Italia, oferindu-se sa suporte toate cheltuielile legate de deplasare. Pentru plata biletului de transport, cetateanului italian i s-a indicat sa vireze banii la o Agentie de Transport din Piatra Neamt, folosindu-se un site fals ce imita o firma de Transport International din Braila, pe numele celei de-a doua banuite. Profitand de încrederea cetateanului italian, cei 4 banuiti l-au indus în eroare, sub diverse pretexte, solicitandu-i acestuia sa-i trimita sume de bani (9000 de Euro) pentru a înlatura toate obstacolele care stateau în drumul femeii catre Italia“, au anuntat oamenii legii.

În urma perchezitiilor, politistii au ridicat 3 laptop-uri, 4 telefoane mobile, 1 tableta si mai multe înscrisuri care au legatura cu cauza, acestea fiind supuse perchezitiei informatice. Totodata, politistii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara, pentru audieri. La actiune au participat si lucratori din cadrul B.C.C.O .TM - S.C.C.O. Caras Severin, lucratori din cadrul B.C.C.O. Oradea - S.C.C.O. Satu Mare si luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis. În cauza, politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de initiere si constituire a unui grup infractional organizat, fals informatic si înselaciune.

Angajati Romsilva agresati si amenintati la Anina

Resita.ro -Angajati Romsilva agresati si amenintati la Anina

Romsilva a anuntat ca volumul taierilor ilegale în padurile de stat administrate de Regia Nationala a Padurilor a înregistrat o scadere de 19,67% în primele sase luni ale anului, comparativ cu primul semestru din anul trecut.

Regia confirma astfel tendinta de diminuare semnificativa a volumului taierilor ilegale în padurile proprietate publica a statului, înregistrata în ultimii doi ani. Pentru a preveni taierile ilegale, angajatii Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva au efectuat în total, în primele sase luni, zeci de mii de actiuni de control la circulatia materialului lemnos, din care aproape zece mii au fost efectuate împreuna cu Politia Romana. In urma actiunilor desfasurate, la nivel national au fost aplicate 12.892.236 de lei, fiind confiscati si 8.166 de metri cubi de lemn. Valoarea totala a pagubelor provenite din taieri ilegale si pasunat abuziv se ridica la 6.974.695 de lei. ”Din pacate, numarul agresiunilor asupra personalului silvic ce asigura paza padurilor se mentine la un nivel ridicat, 20 de angajati ai Romsilva fiind agresati în primele sase luni ale anului, 8 avand nevoie de îngrijiri medicale. Îngrijorator este faptul ca pentru prima oara s-au înregistrat cazuri în care grupuri infractionale au actionat premeditat împotriva personalului silvic, în judetul Caras – Severin, trei angajati ai Romsilva fiind agresati si apoi amenintati de un grup specializat în furturi de material lemnos din zona Anina, iar în judetul Suceava o proprietate a unui padurar a fost incendiata de presupusi infractori, cazurile fiind cercetate în prezent de organele de cercetare penala”, au declarat reprezentantii Romsilva pentru Resita.ro. Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri proprietatea publica a statului si asigura servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de paduri aflate în alte forme de proprietate.

Moment emotionant duminica la Biserica romano–catolica “Maria Zapezii” din Resita

Resita.ro -Moment emotionant duminica la Biserica romano–catolica “Maria Zapezii” din Resita

Joszef Csaba Pal isi va lua ramas bun de la credinciosii din Resita in urma unui eveniment festiv ce este programat duminica.

Incepand de luni, Jozsef Csaba Pal va deveni noul episcop diecezan de Timisoara. Evenimentul de ramas bun este programat pe 5 august 2018 la ora 10.30 in Biserica romano-catolica „Maria Zapezii“ Resita cand va fi si Sfanta Liturghie de hram, oficiata în trei limbi, cu participarea parintelui canonic de Timisoara si arhidiacon al Banatului Montan, Jozsef Csaba Pal, si a parintelui capelan Janos Varga, ambii din Resita. “În cadrul acestei Sfinte Liturghii de hram, parintele Jozsef Csaba Pal, numit episcop diecezan de Timisoara la 16.05.2018, îsi va lua ramas bun de la parohia „Maria Zapezii“, unde a slujit ca paroh timp de aproape 31 de ani (2.10.1987 - 5.08.2018), urmand ca în data de 6 august 2018 sa fie sfintit episcop în Domul din Timisoara. Înfrumusetarea liturgica muzicala a Sfintei Liturghii de hram va fi oferita de: corul parohial „Harmonia Sacra” (dirijor: George Colta), corul de tineret resitean „Fiamma” (coordonator: Christine Maria Surdu) si fanfara „Musikkapelle Banater Schwaben Augsburg” din Germania (dirijor: Werner Zippel)”, au anuntat organizatorii acestei manifestari. O zi mai tarziu, in Catedrala (Domul) „Sfantul Gheorghe“ din Timisoara este programata instalarea episcopala a noului episcop diecezan Jozsef Csaba Pal. Consacratorul principal va fi episcopul dr. h.c. Martin Roos din Timisoara, administrator apostolic. Co-consacratori vor fi dr. Ioan Robu, arhiepiscop de Bucuresti, mitropolit al provinciei mitropolitane latine, si dr. György Jakubinyi, arhiepiscop de Alba Iulia.

Restrictii de circulatie spre Secu

Resita.ro -Restrictii de circulatie spre Secu

Primaria Resita a anuntat restrictionarea circulatiei rutiere spre statiunea Secu.

“Urmare a lucrarilor de reabilitare drum de interes local spre zona turistica Secu – Municipiul Resita, pe tronsonul de drum între km 3+595 si 3+910, respectiv tronsonul de drum înainte de intersectia cu drumul ce duce spre „Tabara de la Raul Alb”, în zilele de 02.08.2018, respectiv 03.08.2018, între orele 09.00-17.00, circulatia rutiera va fi interzisa pentru autovehiculele cu o greutate totala mai mare de 3,5 to, respectiv accesul va fi restrictionat la o banda de circulatie (cu semaforizare) pentru autovehiculele cu o greutate totala mai mica de 3,5 to. Rugam conducatorii auto sa respecte semnificatia panourilor de orientare si informare, respectiv a instalatiilor si indicatoarelor rutiere amplasate în aceasta zona pe perioada desfasurarii lucrarilor”, a anuntat Primaria Resita.prognoza meteo

( † ) Calendar Ortodox 2018 - sarbatori

   TRIMITE: o stire o poza sau  video 

Director ziare si reviste de la A la Z

Publicitate ...

Abonare newsletter

Adresa de e-mail:

De vizitat   →   utile online

Curs valutar si convertor valutar
curs BNR din 2018-11-13
Dolar
0.1487 RON
Euro
4.6599 RON

curs de schimb valutar     convertor valutar
nu exista stiri
 Stirile cele mai comentate
nu exista stiri

Video            →            Stiri video
Poza zilei              →              Toate pozele
Copilul chinez care a atins o noua treapta a evolutiei. Face parte dintr-o noua rasa umana!